Ons theeschap is erg uitgebreid, zeker als je het vergelijkt met een reguliere supermarkt. Het aanbod varieert van traditionele zwarte thee en groene thee tot witte thee, bijzondere mengsels en heel veel soorten kruidenthee. Dit alles zowel los als verpakt in builtjes. Kortom, we zijn echte “theeleuten” bij Nieuw Mos.

Naast al deze soorten thee zijn er ook nog veel verschillende leveranciers. Een van de bekendste merken die we verkopen is Piramide. Dit merk maakt al ruim 40 jaar lang biologische theeën, kruiden en specerijen. Tot 2016 produceerde het Veenendaals bedrijf Organic Flavour Company (OFC) alle producten onder het merk Piramide.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Piramide
In 2016 werd Piramide door de toenmalige eigenaar echter verkocht aan het voedingsmiddelenconcern Royal Wessanen NV (sinds 2020 overgegaan in Ecotone). Nadat het merk was verkocht sloegen de medewerkers van Organic Flavour Company de handen ineen, raapten de spaarcenten bij elkaar en namen het heft in eigen handen. Zes collega’s zijn sinds 2017 de trotse eigenaren van OFC, hartstochtelijk gesteund door alle medewerkers. Een van deze eigenaren is ook vaste klant bij ons in de winkel.

Sindsdien worden de vertrouwde theeën verkocht onder het nieuwe merk iDo! Omdat wij groot voorstander zijn van niet-aandeelhouder-gedreven bedrijven hebben wij besloten de theeën van iDo! wat meer ruimte in het schap te geven en sommige soorten van Piramide te saneren. Mooi bijkomend voordeel is dat de iDo! theeën ook nog wat goedkoper zijn.

Samenwerking met Sekem
De iDo! theeën zijn van zeer hoge kwaliteit. De groene thee komt uit Vietnam en is handgeplukt. De kruidenmengsels komen grotendeels van Sekem, een prachtige, biologisch-dynamische groene sociale oase in Egypte.

Thee-weetjes
Wist je dat je groene en zwarte thee na het koken eerst moeten afkoelen tot 80 graden? Dat voorkomt dat de smaak verloren gaat en de thee bitter wordt. Bij kruidenthee is dat geen probleem. Eigenlijk is het gebruik van de naam kruidenthee ook niet juist omdat het niet gemaakt is van de bladeren van de theestruik. Deze op thee lijkende drank bevat dan ook geen cafeïne.

Ruben Kool

https://i-do.bio/

https://www.ofc.nl/egypt/ voor de samenwerking met Sekem