Kopersporen bronzen tuingereedschap
Op zaterdag 4 juni worden er overal in Nederland op initiatief van Zero Waste Nederland wandelingen georganiseerd langs winkels die zero waste hoog in het vaandel hebben. In Amersfoort wordt deze tour georganiseerd door Pepijn, Sanne en Estia en de start is in ons warenhuis, hoe leuk is dat?!

Wil je graag afvalvrij leren winkelen, dan is deze tour echt wat voor jou. Gidsen Pepijn, Sanne en Estia hebben een mooie wandeltour langs Zero Waste-locaties in Amersfoort voor je samengesteld. De gidsen hebben er ieder op hun eigen manier voor gekozen om anderen duurzaam te inspireren, daar vertellen ze ter plekke graag over.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk is manager van het Nieuw Mos Warenhuis en verzorgt de communicatie van Nieuw Mos.

Zero waste winkelen

Hoe je boodschappen doet met minder plastic en waar je je eigen pakje mee kunt nemen. De gidsen delen graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

Zero waste en Nieuw Mos Warenhuis

Sanne vertelde dat ze voor het warenhuis van Nieuw Mos hebben gekozen omdat alle kleding en producten bij ons duurzaam geproduceerd zijn en we een groot aanbod hebben met producten die zorgen dat je zo min mogelijk afval maakt. Ben jij al eens op onze zero waste-afdeling geweest op de benedenverdieping?   Daar vind je bijvoorbeeld wasbare make-up pads, duurzame scheermesjes, de menstruatiecup en veel leuke zeepbakjes. Maar ook brooddozen, beewraps en foodhuggers.

En natuurlijk is bij de productie van onze duurzame jeans, t-shirts en kleding gelet op de hoeveelheid waste. Minder waterverbruik bij de jeans, jurken van gerecycled polyester, t-shirts van tencel, eigenlijk te veel om op te noemen. Alleen al met de aanschaf van een onderbroek help je mee aan een duurzamer samenleving waarin met minder afval wordt geproduceerd. Wij zijn dan ook super blij dat de eerste zero waste tour in Amersfoort bij ons mag starten en we verwelkomen de deelnemers graag op zaterdag 4 juni om 9:30 uur met een kopje biologische koffie of thee.

Ook mee op tour?

Lijkt het je wat en wil je ook mee op de zero waste tour in Amersfoort? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad. Meld je aan via deze link.

Anita Groenendijk

Manager Warenhuis