Bij Nieuw Mos houden we van diversiteit en daarom hebben wij ook meerdere bakkers met elk zijn of haar specialiteit. Zo verkopen we van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers van dinsdag tot en met zaterdag lokale lemaire (zuurdesem) broden volgens Frans recept. Daarnaast hebben we van donderdag t/m zondag vers brood van de Steinofenbäcker rechtsreeks uit Duitsland met de specifieke Duitse zuurdesemsmaak. Van Bakkerij Van der Westen ontvangen we dagelijks een breed scala aan (bake-off) broden en broodjes, koeken en gebak. Daarnaast leveren zij ook een beperkt aanbod van bakkerij Het Zonnelied aan ons uit.
Omdat wij zelf enorm fan zijn van de Zonnelied-broden wilden wij graag het assortiment uitbreiden en hebben we afgesproken dat we rechtstreekse leveringen gaan krijgen.
Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Ruben Kool
Ondernemer bij Nieuw Mos

Het Zonnelied
Bakkerij Het Zonnelied is in 1985 in Almere begonnen toen het met tarwe van de biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve uit Zeewolde brood ging bakken. In 1991 vestigde Het Zonnelied zich daadwerkelijk op de Zonnehoeve. Sindsdien vormt de bakkerij een zelfstandig maar geïntegreerd onderdeel van boerderij Zonnehoeve.

Het uitgangspunt is altijd geweest om zo puur mogelijk brood te bakken met uitsluitend grondstoffen van biologische, liefst biologisch-dynamische kwaliteit. Kenmerkend daarbij is dat de bakkers de hele tarwekorrel gebruiken zodat de volle kiemkracht van het graan wordt benut.

Voor Het Zonnelied-meel wordt de hele tarwekorrel gemalen, waardevolle voedingselementen zoals de kiem worden daardoor behouden. Dit is bijzonder omdat in de meeste maalderijen de kiemen uit het meel worden gehaald, met name ter wille van de houdbaarheid. Niets extra toevoegen, maar ook niets eruit halen, dat is het uitganspunt. De tarwe die Het Zonnelied gebruikt is van Demeter-kwaliteit en komt grotendeels van het omringende land.

Uitbreiding van het Assortiment en rechtstreekse leveringen
Omdat wij zelf enorm fan zijn van de Zonnelied-broden wilden wij graag het assortiment uitbreiden en hebben we afgesproken dat we rechtstreekse leveringen gaan krijgen. Dit heeft een aantal grote voordelen zoals:

 

  • verser brood, want het wordt nu echt de nacht ervoor gebakken;
  • meer soorten kunnen voeren dan nu via bakkerij Van der Westen wordt geleverd;
  • goedkoper voor jou als klant omdat er een schakel tussenuit is;
  • rechtstreeks contact met de leverancier.

Wijzigingen in het assortiment per 3 maart
Op maandag 3 maart gaan de rechtstreekse leveringen van bakkerij Het Zonnelied in. We hebben ervoor gekozen om het dagverse assortiment van bakkerij Van der Westen te gaan vervangen door broden van bakkerij Het Zonnelied, de bake-off broden die wij in de winkel afbakken blijven, net als het gebak en de koeken, via bakkerij Van der Westen komen.

Als je nog vragen hebt vraag gerust een van de medewerkers van onze bakkerij.

Ruben Kool

In het komende lentenummer van ons magazine vertellen we nog meer over bakkerij Het Zonnelied, want de bakkerij is het warme hart van de gemengde biologisch-dynamische boerderij Zonnehoeve, met akkerbouw, melkveehouderij, paardenfokkerij, natuurbeheer en een tak van jeugdzorg.