In de zomermaanden lekker er op uit om te picknicken of met de tent op pad? Dan is een lichtgewicht servies natuurlijk superhandig, maar dan wel graag een duurzaam servies. Wij waren erg blij toen we het vrolijke servies van Zuperzozial tegenkwamen.

Bioplastic servies
Het servies is gemaakt van een bioplastic. Wat is dat precies, vroegen wij ons af. We hebben ons uitgebreid verdiept in de grondstoffen waarmee dit servies is gemaakt en hebben een aantal rapporten, ook over voedselveiligheid, van de producent ontvangen. We hadden al een aantal producten van PLA in het assortiment, waaronder lunchboxen en koffiebekers, maar dit servies is gemaakt van C-PLA.

Kopje koffie van Nieuw MOS Natuurvoeding

Anita Groenendijk
Ondernemer bij Nieuw Mos

C-PLA
C-PLA is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals maïs, suikerriet en graan. De suiker uit deze planten wordt gefermenteerd en gedestilleerd waarbij melkzuur ontstaat. Aan het melkzuur wordt talkpoeder toegevoegd, waardoor het kristalliseert. Hierdoor ontstaat een PLA dat beter bestand is tegen hitte, namelijk C-PLA. De producten zijn voedselveilig en zonder kunstmatige toevoegingen zoals BPA en melamine. Alle gebruikte materialen, inclusief de kleurstoffen, zijn getest op voedselveiligheid. C-PLA bioplastic producten zijn geschikt voor dagelijks gebruik en kunnen in de vaatwasser.

Vakantie!
Elke keer als we naar de tafel met dit vrolijke servies in het warenhuis kijken, krijgen we zin in de zomervakantie. Het ontwerp is heel eenvoudig en stijlvol. Er zijn borden in twee maten, beker, kommetjes en saladeschalen in verschillende formaten. Je kunt een servies kiezen in één kleur maar natuurlijk ook heerlijk mixen en matchen; alle kleuren zijn goed met elkaar te combineren. Alle producten worden per set van vier stuks verkocht in een mooie kartonnen verpakking.

Heb je nog vragen, stel ze gerust of kijk op www.zuperzozial.com.

Anita Groenendijk